torsdag, mars 29, 2007

Balansen i det vi äter - fibrer och salt

(fortsättning från igår)
...Några andra saker som är viktigt för hälsobalansen är rätt intag av fibrer och salt. Vi äter överlag för mycket salt och för lite fibrer.
Det som kostmässigt har sämst inverkan på vår hälsa är raffinerat socker, raffinerat mjöl och salt. Vidare att salt kommer att bli nästa stora ämne att diskuteras på hälsoområdet men det återstår att se.
Idag äter vi ca 9 - 10 gram salt/person och dag och vi borde äta högst 5 gram salt/person och dag.
Vad det gäller fibrer så rekommenderas 30 gram/person och dag.
Sedan är det något annat viktigt som jag tänker på som inte kan mätas i E% men väl i % och det är... (fortsättning imorgon)

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med gram är lite svårt att omvandla till sitt dagliga saltintag tycker jag. Hur mycket motsvarar fem gram salt? En tesked?

Lotta sa...

En tesked är ca sju gram salt.Så inte mer än knappt en tesked per dag bör man äta.