torsdag, mars 15, 2007

Vad är hälsa? Enligt WHO.

(fortsättning från igår)
...WHO:s, World Health Organisations, definition på hälsa är "Hälsa är ett tillstånd av fullständigt fysiskt, själsligt och socialt välbefinnade och inte blott frånvaron av sjukdom och svaghet".
Det kanske är att lägga ribban lite högt eller så är det precis det man ska göra. Lägga ribban riktigt högt. Sträva efter en riktigt bra hälsa även om det känns lite otroligt att man någonsin skulle nå så långt som till WHO:s definition.
Men det finns fler saker jag tänker på i samband med hälsa... (fortsättning imorgon)

2 kommentarer:

Annette sa...

Grattis o hej Lotta!
-Kul att du startat!
Hinner inte läsa just nu ... viktiga grejjer här på biblioteket. Men första anblicken o känslan säger mig att din blog är för harmoni, hälsa o balans. Fina färger!
-Hoppas du är ok i kroppen o att inte BT rusar...
Måsågott
Annette
spiritannette@yahoo.se

Janne sa...

Kanske kan man dra paralleller till Vägverkets nollvision. När når vi detta mål? Ändå tycker jag inte att målet är fel för hur skulle det annars se ut? Vi accepterar 100 döda per år i trafiken - det skulle vara acceptabelt! Det viktiga är att det finns en plan för hur vi ska nå dit och att vi gemensamt arbetar för att förbättra vår tillvaro. WHO,s mål ligger ljusår ifrån dagens realitet men bör ändå anses vara helt legitima. Tålamod, tålamod får vara rättesnöret. Tänk om WHO,s mål blev inristat i varje nations lagar på vårt klot. Kanske är det en utopi men strävan dit borde vara ett gemensamt mål för mänskligheten.