fredag, april 13, 2007

Grönt te - tillredning

(fortsättning från igår)
...Så har vi då detta med tillredning av grönt te.
För en kopp behövs det ca två teskedar te, om jag nu utgår från lösviktste.
Vattnet ska inte vara kokhett utan runt 70 grader till 80 grader annars är det risk för att man "skållar" teet, som det kallas. Det påverkar nyttoeffekten, om man nu tycker att den är viktig.
Sedan ska det dra två, tre minuter, inte mer, för då kan det hända med grönt te att det blir kärvt och bittert.
Ja, och sedan är det "tea time".
Trevlig helg!

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker 2 skedar låter ganska mycket. Jag har högst 1 sked.

Bra grönt te ska man inte brygga mer än en minut ifall det är av den typen som snabbt blir beskt.

Bäst te köper man här www.gronateimporten.se

Lotta sa...

Ja, det är väl en smaksak hur man vill brygga sitt te. Eftersom jag själv inte är någon stordrickare av just grönt te så har jag läst i min bok "te upptäck, utforska, avnjut" av Hattie Ellis. Under rubriken "Att göra den perfekta koppen" står de antal skedar och minuter som jag har skrivit vad det gäller grönt te.
Men det behöver ju inte vara den perfekta koppen för alla.
Det var roligt att få din synpunkt och bra med en rekommendation på inköpsställe.