fredag, april 20, 2007

Motion - en möjlighet att påverka våra liv!

(fortsättning från igår)
...Träning på recept är annars något som läkare ordinerar nuförtiden. Till sin hjälp har de manualen FYSS, fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling. Ibland kan motion förändra så mycket att man slipper ta medicin eller slipper ta så mycket medicin.
Oavsett vad man tränar är det viktigt att öva alla muskelgrupper och det är bra att avsluta varje motionspass med några stretchövningar, då minskar risken för skador och träningsverk.
Det som är lika viktigt som träning är att vila. Något som är underskattat i dagens samhälle tycker jag. En stunds avslappning efter varje träning är bra. Man ska också tänka på att inte börja träna när man är för trött.
De dagar som man inte hinner motionera som planerat kan man pigga upp sig med de senaste rönen enligt tv-programmet "Fråga doktorn" som sändes i oktober. De tog upp att träning inte behöver vara sammanhängande i 30 minuter som man förut har sagt utan får lika stor effekt om det läggs ihop under dagen.
Någon har sagt att "den bästa träningen är den som blir av" och det tycker jag är ett bra utgångsläge för att hitta sin egen nivå vad det gäller motion.
Trevlig helg!

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: