fredag, juni 15, 2007

Kroppsmiljö - syra-basteorin

(fortsättning från igår)
...När man pratar om kroppsmiljö och balans, så är syra-basbalansen värd att titta lite närmare på.
Syra-basteorin skapades av en man som hette Ragnar Berg. Den bygger på att vissa födoämnen är syrabildande som kött, fisk, ägg, vit ost, sojabönor och vissa andra baljväxter. Medan andra är basbildande som de flesta råa grönsaker, råsafter, gröna blad, potatis, rotfrukter samt frukt och bär. För att hålla en god balans i kroppen skulle man enligt dr Berg äta sju gånger så mycket basbildande som syrabildande kost. Erfarenhetsmässigt så är det en rekommendation som i många fall visat sig vara riktig även om teorin inte är vetenskapligt bevisad. Vill man veta mer detaljerat vilka födoämnen som är syra- respektive basbildande kan man gå in på en blogg som heter "Lycka". Där står även mycket annat intressant att läsa om syra-basteorin.
Har man problem med syra-basbalansen är det alltså något som, precis som så mycket annat, går att påverka med rätt kost.
Nu går jag på "sommarlov" och är skrivandes igen i mitten av augusti.
Ha en härlig sommar!

Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

Rodrigo sa...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.