måndag, januari 21, 2008

Ryggproblem - förtroende

(fortsättning från förra veckan, "Ryggproblem - behandling")
...Där kommer en annan viktig aspekt in vad det gäller vård och behandling. Den person man går till ska vara någon man litar på och tycker att man kan prata med.
Yrkesskicklighet är väldigt viktigt men inte allt. Har man fått en person rekommenderad av en vän till exempel och själv kommer dit och inte känner något riktigt förtroende för personen så tycker jag att man ska försöka hitta någon annan. Alla människor passar inte ihop, alla människor kan inte prata ordentligt med varandra. Om detta är en människa som man ska träffa flera gånger och kunna slappna av tillsammans med för att det ska bli en bra behandling så är det viktigt att ha en bra kontakt.
När man förhoppningsvis har orkat hela vägen fram och blivit fri från ryggproblem så är massage ett annat bra sätt att hålla ryggen i form. Det är också ett bra sätt att förebygga ryggont. Massage mjukar upp och sätter igång cirkulationen ordentligt i kroppen.
Vill man massera varandra hemma så kan jag rekommendera Arnica Massage Oil från Weleda. Den finns att köpa på Weledas webbplats eller i hälsokoster. Den värmer och skyddar och luktar väldigt gott tycker jag, lite kryddigt. Är man spänd i till exempel axlarna kan man också bara smörja in lite där utan direkt massage även det får en avslappnande, värmande effekt.
Har man mycket problem med sin rygg så kan... (fortsättning nästa vecka)

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: