måndag, april 07, 2008

Medicin

"Dina läkemedel skall vara dina livsmedel, Din mat skall vara din medicin." De orden kommer från Hippokrates, den grekiska läkaren som var verksam på ön Kos cirka 400 år f Kr. Han brukar allmänt kallas för läkekonstens fader. Jag håller med Hippokrates i de tankegångarna, det är rätt ände att börja i.
För många människor är "att ha hälsan", att få vara frisk det viktigaste som finns. För de flesta andra människor når nog hälsan åtminstone upp till ordet viktig. Den delen av hälsan som kan förbättras med medicin går för mig i olika steg där kosten är det första.
Med bra kost kan man upprätthålla hälsa och förebygga mycket ohälsa. Förebygga är något som jag tycker speciellt mycket om och som människor borde ägna sig mer åt enligt mitt sätt att se. Förebyggande kräver mindre arbete än att åtgärda ett problem. Jag har hört många människor som har blivit förvånade över all tid och allt arbete som krävs för att blir frisk efter en sjukdom. Men blir man nu i alla fall sjuk så innebär rätt kost, beroende på sjukdom, ofta minst en klar förbättring.
Nästa steg, om det behövs, är naturläkemedel.
Om det inte räcker till så kommer vi fram till läkemedel. Jag tycker att det är tråkigt att många här i Sverige går direkt till läkemedel framförallt med tanke på alla biverkningar. Kanske beror det på att det är enklare att ta en tablett med snabb effekt eller att människor inte har tillräcklig kunskap om vilka otroliga effekter det går att få med kost och naturläkemedel. Hur det nu än är med den saken så går det i alla fall för mig i turordningen kost, naturläkemedel, läkemedel.
Om vi ser närmare på... (fortsättning nästa vecka)

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: