måndag, oktober 27, 2008

Socker - blodsockerobalans

(fortsättning från förra veckan, "Socker - fruktsocker")
...Socker är beroendeframkallande vilket gör att man bara vill ha mer och mer och att man kan må ganska dåligt mellan varven med ett blodsocker ur balans.
Det man ska tänka på för att stabilisera blodsockret är att äta bra kost regelbundet. Ät gärna minst fem gånger om dagen men i lite mindre mängder. En blandning av gröna grönsaker i pulverform som man blandar ut i vatten vet jag har minskat sötsuget för många. I min blogg "Grönsaker - Living Greens" står det ett förslag som jag tycker är bra men det finns många andra liknande produkter och i hälsokostaffärer brukar de ha flera sorter att välja på.
Det finns även flera örter att prova. Lakritsrot i form av en kopp te på kvällen om man är sugen på något tycker jag är bra men även Astragalus, Damiana, Dong Quai, Fo Ti, Ginseng, Gotu Kola, Maitake, Maca, Psyllium, Rysk Rot, Schizandra och Stevia är blodsockerreglerande.
Vill man lära sig mer om sockerberoende kan man gå in på the Diet Shop under dietcenter.se. De brukar då och då ha föreläsningar bland annat i det ämnet. Det finns också mycket annat intressant inom området hälsa på the Diet Shop som gör den väl värd ett besök.
Att hitta rätt i snårskogen av socker i olika skepnader och under olika namn är svårt. En bra hjälp kan vara boken "Sockerdetektiven" skriven av Maj Östberg Rundqvist, hon är licensierad kostrådgivare och hälsopedagog.
Vill du läsa lite mer om vad boken handlar om gå då in på vattumannen.se, det är bokhandeln Vattumannens sajt. Där kan du även köpa boken vilket också går bra att göra på Biblioteket.se som hör till Stockholms Stadsbibliotek. Är du mer intresserad av att låna boken kan du där också se på vilka bibliotek den går att få tag i.
Maj håller också föreläsningar om sin bok. Datum för dessa hittar du på sockerdetektiven.se under "aktuellt".
Nästa vecka är det ny månad och nytt ämne!

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: