måndag, november 16, 2009

Enzymer - kost

(fortsättning från förra veckan, "Enzymer - brist")
...Om vi tittar närmare på enzymerna i kosten så finns det en person som jag genast kommer att tänka på, Ann Wigmore. Hon grundade Hippokrates Hälsoinstitut i Boston. Redan på slutet av 70-talet kom hon till Sverige med sitt program om levande föda. Vill du läsa lite mer om det kan du gå in på mitt blogginlägg "Grönsaker - levande föda".
Enligt Ann Wigmore utarmas kroppens förråd av enzymer med åren om vi inte äter fullgod näring utan endast felaktig mat.
Vad är då felaktig mat?
Enligt henne förstörs enzymer och vitaminer vid cirka 40 grader så om vi äter för mycket kokt, stekt eller värmebehandlad kost så leder det till enzymbrist. Liknande tankegångar kan man till exempel också läsa på Vital Body & Souls sajt under "Enzymbrist". Där står också om odlingsformer som leder till densamma.
Så vad är det då viktigt att äta?
Grönsaker och frukt!
Tänk på att äta mycket, mycket grönsaker och frukt. Jag skulle vilja säga med tyngdpunkten på grönsaker med tanke på fruktsockret. Råa, fermeterade(jästa) eller torkade går bra.
Vetegräs, groddar, ananas, papaya och aloe verajuice innehåller mycket naturliga enzymer.
Men om man nu inte är någon stor fantast av grönsaker och frukt utan mest äter lite av pliktskyldighet för att man vet att det är nyttigt så kan man komplettera med ett kosttillskott.
Det finns... (fortsättning nästa vecka)

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: