måndag, oktober 11, 2010

Huden - kosten

(fortsättning från förra veckan, "Huden")
...Andra bra sätt att ta hand om huden är genom kost och kosttillskott.
Helena Nyblom, läkare och författare, har tidigare skrivit två böcker om hälsa och kost: "Supermat: vägen till ett friskare liv" och "Livskraft: din hälsa, kost & hormonbalans". I samband med att boken "Livskraft" kom ut i januari 2009 publicerade Dagens Nyheter artikeln "Ät rätt och lev längre", där exemplen omega-3 och blåbär står som välgörare för huden. Vill du läsa lite mer om det kan du gå in på mina blogginlägg "Fettsyror - omega-3" och "Synen - blåbär".
Nu har Helena Nyblom kommit med en ny bok som heter "Vägen till en friskare hud" och som riktar in sig på huden. Dagens Nyheter publicerade artikeln "Håll din hud frisk" söndagen 1 augusti 2010, där hon berättar lite om innehållet och vad som är tanken med boken. Det är varken någon bok om skönhet eller om hudsjukdomar utan vill visa på att huden inte bara är en förpackning utan ett viktigt kroppsorgan.
I artikeln står "Helenas bästa råd för huden" i nio punkter. Det finns också en beskrivning på en ansiktsmask av avocado, äggula och citron. Utöver det står annat intressant att läsa, till exempel "Mat som är bra för hyn" och "Symptom på solskador".
När det kommer till kosttillskott så är det ett jag verkligen skulle vilja rekommendera för huden, aloe verajuice. Det är en liljeväxt som nämns inom läkekonsten redan cirka 1500 år f kr. Den är bra både för in- och utvärtes bruk. Mer om aloe verajuice kan du läsa på mitt blogginlägg "Universalväxter - aloe vera". Där står också om fler positiva hälsoeffekter som den har på kroppen.
För att huden ska... (fortsättning nästa vecka)

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer: