måndag, november 15, 2010

Hälsovandring - Östermalm

(fortsättning från förra veckan, "Hälsovandring - Vasastan")
...Så var det dags för en ny stadsdel och nu styr vi stegen mot Östermalm.
Med ett stort kliv är vi framme på Sibyllegatan och The Diet shop. Här tänkte jag att vi skulle äta en hälsosam lunch. Det finns en GI-meny (GI står för Glykemiskt index) med en ny maträtt varje vardag, vidare ett antal GI-sallader och "vanliga" soppor. Förutom mat finns kurser, föreläsningar och en butik. Man kan nog säga att inriktningen är GI, detox och kost med mer fett och mindre kolhydrater. Vill du läsa mer om GI så kan du gå in på mitt blogginlägg "Baljväxter".
Innan efterrätten sträcker vi på benen och sneddar lite till höger, upp till och över Valhallavägen och in på Erik Dahlbergsgatan. Det är dags för lite njutbara antioxidanter i form av choklad.
Vi befinner oss nu på Ejes choklad, ett familjeföretag sedan 1923 med egen tillverkning av chokladpraliner och konfektyr. Man går ner en trappa till en mysig liten affär full med choklad i alla upptänkliga varianter. Mer om choklad står att läsa på mina blogginlägg "Choklad", "Choklad - innehåll för att vara nyttig", "Choklad - på utsidan?!", "Choklad - hur är den hälsosam?" och "Choklad - sett med kungaögon".
Nöjda, förhoppningsvis, traskar vi sedan vidare mot Karlaplan och tar Narvavägen ner till Djurgårdsbron. Från Djurgården tänkte jag att vi skulle ta färjan över till vår nästa stadsdel men först smiter vi in till vänster när vi kommit över bron. Efter cirka tio minuters promenad kan vi ta oss en titt på Rosendals Trädgård, fantastiskt vackert!
Rosendals Trädgård består av mycket; kafé, bageri, festvåning, butik, trädgård, plantbod, vänförening och ett program som innehåller kurser, föredrag och utställningar. Men jag tänkte att vi mest skulle strosa runt i trädgården innan allt blir täckt med snö. Det är nog vad jag saknar mest på vintern, grönskan. Naturen har en väldigt positiv effekt på oss människor, mer om det kan du läsa på mina blogginlägg "Miljö - naturen" och "Stress - utmattningssyndrom". Om man ser till just trädgården så kan man nu på onsdag 17 november kl. 17.00 - 18.30 lyssna till samtal om "Den helande trädgården" här på Rosendal. Det handlar om hur trädgården kan bidra till ökad hälsa, fri entre. Vill man läsa om Rosendal så kom Malou von Sivers nyligen ut med en bok. Den handlar om favoritrecept och odlingstips från Rosendals Trädgård. Mer om boken står att läsa i artikeln "Med smak av Rosendal" som Dagens Nyheter publicerade söndagen 17 oktober 2010.
Men nu är det verkligen dags att vi beger oss till vår nästa stadsdel så vi tar den kortaste vägen till Djurgårsfärjan. Denna lilla trevliga båttur tar oss på mindre än tio minuter över till... (fortsättning nästa vecka)

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: