måndag, november 22, 2010

Hälsovandring - Södermalm

(fortsättning från förra veckan, "Hälsovandring - Östermalm")
...Denna lilla trevliga båttur tar oss på mindre än tio minuter över till Södermalm.
Väl över på andra sidan tar vi Hornsgatan västerut. På vänster sida på väg upp för Hornspuckeln stannar vi till och kikar in i Galleri Knall´s stora fönster. Christina Knalls fantastiska, färgsprakande tavlor klär väggarna därinne. Konst är också någonting hälsosamt. Själv mår jag bra av att bara se vacker konst men man kan också "måla sig" friskare. Hos exempelvis antroposoferna används målning som en aktiverande terapi bland konstnärliga terapier för människor som drabbats av utmattning, smärta och stress.
Många tycker att november är en grå och tråkig månad, själv tycker jag att den är behagligt stillsam och nästan lite meditativ. Det känns som att få ta ett långt, djupt andetag innan december kör igång. December är en rolig och inspirerande månad, full med den annalkande julens trevligheter men lugn är den inte, i alla fall inte för mig. Så jag tänkte att vi skulle fördjupa oss lite i det meditativa hos Art of Living. Art of Living Foundation är en icke vinstdrivande utbildnings- och humanitär utvecklingsorganisation som här i Stockholm håller till vid Mariatorget. De håller bland annat kurser som ger en god inblick av Yogans olika kunskapsområden. Meditation ingår som en del i Yoga men har också fått stort genomslag de senaste åren i form av mindfulness. Mer om det kan du läsa på mitt blogginlägg "Miljö - meditation".
Innan vi beger oss till Stockholms mest välkända vegetariska restaurang, kan man nog faktiskt säga, ska vi ett stenkast högre upp på Hornsgatan för att bunkra upp med lite D-vitamin. Ett väldigt välbehövligt kosttillskott för oss svenskar den här årstiden. Hornsgatans Hälsokost har ett bra sortiment till väldigt bra priser så man får passa på när man är i krokarna. Mer om D-vitamn kan du läsa på mina blogginlägg "D-vitamin", "D-vitamin - sola rätt", "D-vitamin - hälsoeffekter" och "D-vitamin - bristgrupper".
Men nu är det dags för mat, god vegetarisk sådan, hos Hermans på Fjällgatan med sin underbara utsikt.
Sedan är vårt besök på Södermalm över och vi beger oss med raska steg mot... (fortsättning nästa vecka)

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: