måndag, november 01, 2010

Hälsovandring

Den här månaden tänkte jag ägna åt en, ja... hälsovandring skulle man kunna säga. Det blir en promenad genom några av Stockholms olika stadsdelar; Norrmalm, Vasastan, Östermalm, Södermalm och Kungsholmen.
Begreppet hälsa innefattar mycket och tanken är att "besöka" en liten del av det stora utbud som finns. Det blir en blandning av det som vi vanligtvis ser som hälsobefrämjande och det kanske lite mindre vanliga.
Själv tycker jag att bara strosa runt i denna fantastiskt vackra hufvudstad Stockholm får mig att må bra. Den skiftande arkitekturen med alltifrån de pampiga husen längs med Karlavägen till de pastellfärgade putshusen i kvarteren runt Högalidskyrkan. Alla stadsdelar med sin egen skönhet och charm. En stad full av olika miljöer och stämningar som alltid har fascinerat mig.
Jag tänkte att vi skulle börja på Norrmalm, närmare bestämt hos Veda Lila på Barnhusgatan.
1988 etablerade Veda Lila ayurveda i Sverige. Ayurveda betyder "kunskap om livet" och är en 5000 år gammal hälsovetenskap som sätter in den enskilda människan i ett helhetssammanhang. På Veda Lila kan man få konsultationer och behandlingar. De håller också i kurser och är man intresserad av produkter så går det bra att handla antingen genom webbshopen eller i affären på Barnhusgatan.
Nu på onsdag 3 november kl. 10-19 har de öppet hus. Då finns möjlighet till en kortkonsultation med pulsläsning och några enkla hälsoråd helt gratis.
Nu tänkte jag att vi skulle bege oss längre norrut. Vi tar backen uppför... (fortsättning nästa vecka)

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
kul att hitta hit genom tjejblogg.se
Hälsa är jätteintressant och roligt :)

Lotta sa...

Hej,
ja, det tycker jag också, att hälsa är jätteintressant och roligt.