måndag, april 30, 2007

Benskörhet

Benskörhet, även kallad Osteoporos, var en sjukdom bland andra men så för några år sedan blev den väldigt uppmärksammad. I alla fall tyckte jag det. Den dök upp i alla möjliga sammanhang och på alla möjliga platser. När jag var på ett läkarbesök då satt det information uppsatt på toaletten och vid ett annat läkarbesök satt det en lapp i hissen. Det var också en stor fotoutställning på Norra Latin av Oliviero Toscani som handlade om benskörhet som jag var och tittade på. Den visade människor i olika åldrar som hade sjukdomen. De var fotograferade så att man kunde se hur den hade påverkat deras kroppar. En talade och smått skrämmande utställning.
Jag tycker att det är väldigt bra att benskörhet fick så mycket uppmärksamhet eftersom många drabbas av den och det finns en hel del förebyggande man kan göra för att minska den risken.
Benskörhet är... (fortsättning på onsdag)
Trevlig Valborg och 1:a maj!

Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Annette sa...

Halloj Lotta!
Kul att du oxå tog upp benskörhet, det är intressant. Okunskap och bristen på förståelse gör att den sjukdomen liksom är inte så synlig. Så tack!
Måsågott
Ha Sköna Lediga Dagar
-om du har det...
Kram
Annette

Lotta sa...

Ja, Anette man kan verkligen konstatera att den sjukdomen inte är speciellt synlig. Det är synd men tanke på hur många som drabbas.

Anonym sa...

Hej Lotta,
det du skriver låter verkligan bra Speciellt detta med levande föda. Är själv med i föreningen för levande föda i Finland och vi går enligt Ann Wigmores filosofi, till stor del Skulle man förstå hur bra det hjälper kroppen och immunförsvaret skulle nog många fler övergå, åtminstone delvis, till denna föda. En sak jag vill tillägga är: nypressat vetegräs på morgonen på tom mage är helt suvereänt! Men det känenr du säkert till. Me de bästa sommarhälsningar, Birgit

Lotta sa...

Hej Birgit,
det var roligt att höra att du tycker om det jag har skrivit. Tack för tipset om nypressat vetegräs. Jag visste inte att det hade en särskilt bra effekt direkt på morgonen. Då fungerar vetegräs på samma sätt som aloe verajuice som också ska tas på fastande mage för bästa resultat.