måndag, november 19, 2007

Miljö - spa

(fortsättning från förra veckan, "Miljö - naturen")
...En idé är spa. Det är verkligen någonting som jag tycker är upplyftande.
Vanligtvis kanske man tänker att det innebär att resa bort en helg och visst kan man göra det. På alltomspa.se finns bland annat mycket bra att läsa i den vägen.
Men själv tänkte jag på en lite enklare variant, hemmaspa. Att själv eller tillsammans med några andra unna sig lite avkoppling. Södermanlands Nyheter hade en artikel 2 november 2006 under rubriken "Hemmaspa - en skön väg till ny energi". Den handlar om tre vänner som brukar ha hemmaspa ihop. De berättar om hur de brukar lägga upp det och ger tips. Under "värt att prova" finns vaniljdoftande ljus och smoothies gjorda på vaniljyoghurt och bär.
Kurer för ansikte, fötter och dylikt finns ju att köpa i olika lukter och kvaliteér lite varstans men man kan också välja att göra dem själv. Ett tips är Lisen Sundgren som är örtterapeut och kommer ut med boken "Lisens örtspa" i januari. Vanligtvis tillverkar hon egna produkter, håller örtkurser, arbetar som hälsokonsult och vägledare i personlig utveckling och dessutom med företaget Årstiderna som levererar ekologisk mat. I väntan på boken kan man gå in på hennes webbplats. Där står bland mycket annat att läsa om olika kurer. Känns det ändå för arbetssamt att tillverka sina egna kurer så kanske några av hennes produkter passar. Har man vägarna förbi Rosendals trädgård på Djurgården i Stockholm så är det ett ställe där man kan köpa dem på plats.
Jag har nu skrivit lite om miljöer i hemmet och på arbetsplatsen, i naturen och i form av spa. Jag kallar det yttre miljöer men det finns också en inre miljö att tänka på. Självklart påverkas den inre miljön av den yttre men det är nog bra att ibland lägga lite mer koncentrerad tid på sin inre miljö.
En metod... (fortsättning nästa vecka)

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anna sa...

Intressant läsning! Hoppas på fortsättning. Kan tipsa om en sajt som jag nyss råkade hamna på där man kan hitta spa över hela Sverige på ett enkelt sätt. Det är ju så underbart att vara på spa!

Lotta sa...

Hej Anna

Tack för länken. Jag håller med dig, spa är underbart!