måndag, november 09, 2009

Enzymer - brist

(fortsättning från förra veckan, "Enzymer")
...Jo, det kan leda till obalans och sjukdomar.
De första symtomen på låg enzymnivå är trötthet, koncentrationssvårigheter, infektionsmottaglighet, hudproblem, matsmältningsbesvär med mera. Detta kan slutligen leda till allvarliga sjukdomar senare i livet. Åldern spelar också in. Med stigande ålder avtar kroppens enzymtillverkning.
Ett sätt att komma tillrätta med bristen kan vara att äta ett kosttillskott.
Ett exempel av många är Cellenzym från Holistic. Listan för Cellenzyms användningsområden är lång:

- Vid alla typer av matsmältningsbesvär, uppkördhet och gaser

- Vid vissa typer av födoämnesallergier

- Vid hudproblem

- För att motverka åldrande och degenerativa åldringsprocesser

- Vid näringsbrister

- Vid psykisk och fysisk stress

- Vid intag av raffinerad och lagad mat

- Vid oregelbundna måltider och snabbmat

- Vid stort intag av koffein- och alkoholhaltiga drycker

- Vid ansträngande motion och kraftig svettning

Som synes stämmer mycket av listan in på de symtom man får vid låg enzymnivå så att äta det preparatet kan vara ett bra sätt att göra någonting åt sina besvär.
Enzymbrist kan också handla om ärftliga sjukdomar som Morbus Gaucher eller Hunters sjukdom. Men om vi håller oss till det som orsakas av för lågt enzymintag så är två sätt att råda bot på det antingen genom kosttillskott som till exempel Cellenzym och kost eller enbart genom kosten.
Om vi tittar närmare på enzymerna i kosten så finns det en person som jag genast kommer att tänka på... (fortsättning nästa vecka)

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: