måndag, november 30, 2009

Enzymer - utvärtes

(fortsättning från förra veckan, "Enzymer - invärtes")
...Sedan har vi då enzymer för utvärtes bruk, även där fungerar Regulat men det finns också andra preparat som till exempel salva.
Tidningen Kropp & själ hade en intressant artikel i nummer 1:2009 som handlade om atopiskt eksem. Där står att ungefär vart femte barn och var tionde vuxen lider av någon form av detta.
Artikeln handlar om tre föräldrar som berättar om sina barn och deras problem med eksem och hur de äntligen har fått hjälp.
En pojke, idag nio år, hade sedan tre års ålder haft svåra kliande och vätskande eksem över hela kroppen. Under de värsta perioderna fick de åka till sjukhus flera dagar i veckan men vad läkarna än gjorde så blev han inte bra. En annan pojke hade i princip sedan födseln fram till fjorton års ålder ständigt röda, kliande eksem framförallt i knä- och armbågsveck som inte heller ville läka vad läkarna än gjorde.Och så en trettonårig flicka som under flera år hade så svåra eksem på armar och ben att hon kliade upp stora blödande sår och även där stod läkarna maktlösa. Mammans syster som hade psoriasis rekommenderade då en salva som hette Zona och flickans problem försvann på en vecka.
Ibland fungerar verkligen en produkt mitt i prick.
De här barnen blev alla hjälpta av salvan. "Känslan går inte att beskriva" säger de tre mammorna unisont i artikeln. "Äntligen har våra barn fått hjälp".
Nu är det såklart inte någon garanti för att alla som använder salvan får lika fantastiska resultat men en förbättring är säkert rimlig för alla.
Salvan heter alltså Zona. Den innehåller bland annat det patenterade enzymet zonase som har upptäckts och utforskats vid universitetet i Bergen, Norge, under mer än tjugo år. Salvan har inte några kända biverkningar och kan användas dagligen på hela kroppen och i ansiktet.
Nästa vecka är det ny månad och nytt ämne!

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: