torsdag, maj 31, 2007

Goda bakterier - försiktighet med antibiotika

(fortsättning från igår)
...Som jag skrev i måndags så kan antibiotika störa tarmflorans innehåll. Antibiotika kan vara fantastiskt bra när det verkligen behövs men är ingenting man ska äta i onödan så länge det finns några alternativ. Det tar kroppen cirka 1,5 år att återgå till det normala efter en kur. Den bredspektriga antibiotikan har djupgående effekter på den nomala floran och slår ut både de goda och dåliga bakterierna.
Det man kan tänka på om man äter antibiotika är att under tiden äta kost som innehåller lactobakterier. Det finns också preparat att köpa i hälsokosten som man kan börja ta direkt efter avslutad kur som hjälper kroppen att snabbare komma i balans.
Förutsättningen för att tillförseln av lactobakterier genom födan ska fungera är att bakterierna kan överleva den sura miljön i magsäcken och få fäste på tarmslemhinnan. Någonting som jag och flera andra jag känner har provat och varit väldigt nöjda med är Holistic Horizons produkter framtagna av Robert Gray.
Det är... (forsättning imorgon)

Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

I wish not concur on it. I regard as nice post. Especially the title attracted me to study the whole story.

Lotta sa...

It is nice to hear that you were interested in and read all the pieces on the subject.

Anonym sa...

Genial brief and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.

Lotta sa...

I am glad to hear that you could use the information.