onsdag, maj 09, 2007

Universalväxter - aloe vera

(fortsättning från igår)
...Aloe veran nämns redan ca 15oo år f kr i "Papyrus Ebers". Den handlar om egyptisk läkekonst och skrevs av den grekiske historieskrivaren Herodotos.
Aloe vera är en liljeväxt. Den används både för in- och utvärtes bruk.
Invärtes är den bra för att stärka immunförsvaret och slemhinnorna. Den har en antiseptisk verkan mot ett flertal bakterier och svampar. Oljar tarmen och kan lindra vid magkatarr.
Om man ska dricka aloe verajuice ska man tänka på att ta den på fastande mage på morgonen, antingen hela dosen eller en del av dagsdosen. Ta också reda på att den är framtagen på ett riktigt sätt. Den ska vara kallpressad och för att undgå en laxerande effekt så ska endast den inre filén användas, alltså inte helbladsprocess.
Priset på aloe verajuice kan skilja en hel del så titta alltid att den är tillverkad på rätt sätt annars är det bättre att lägga de pengarna på någonting annat.
Jag känner många som dricker juicen och vad de gemensamt, nästan utan undantag, har beskrivit är att den ökar välbefinnandet. De blir lite gladare och mår allmänt lite bättre. Den förbättrar det viktiga allmäntillståndet som jag också tycker är underskattat idag. Men vissa människor med mer specifika problem med till exempel svamp eller infektioner har också märkt mer tydliga förbättringar med just de problemen.
För utvärtes bruk används aloe vera i stor omfattning för vård av hudproblem. Det finns många hud men också hårvårdsprodukter.
Vi här i ... (fortsättning imorgon)

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: