tisdag, maj 08, 2007

Universalväxter - vitlök

(fortsättning från igår)
...Vitlöken är ett gammalt beprövat läkedmedel, den har använts sedan urminnes tider men är idag klart underskattad tycker jag. Förutom att den är god och billig, både i sin lökform och som kosttillskott där även i luktfri variant, så har den en lång rad hälsoeffekter. Den förebygger och behandlar förkylningssymptom, högt blodtryck, svampinfektioner, förhöjda blodfetter och åldersdiabetes.
Vill man läsa med ingående hur den kan ha alla dessa positiva effekter på kroppen och även om några fler användningsområden så finns en bra, lättöverskådlig artikel i tidningen Hälsa. Den stod i Hälsa nummer 3 från mars 2007.
Där fick jag också lära mig någonting nytt om vitlök. Det är ju allmänt känt att vitlök är bra mot vampyrer... men vad jag inte visste är att den också är bra mot vår egen lilla vampyr, fästingen. Enligt en studie vid Lunds universitet fick hundra kustjägare som befann sig i fästingrika områden i Blekinge vara med i ett försök.
Hälften fick vitlökskapslar och hälften sockerpiller. Antalet fästingbett var tydligt lägre hos de som hade ätit vitlökskapslar.
Aloe veran... (fortsättning imorgon)

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: