torsdag, juni 07, 2007

Grönsaker - levande föda

(fortsättning från igår)
...Själv använder jag levande föda, i alla fall delar av den. Om man inte har hört begreppet "levande föda" förut så vet jag att vissa kan få en massa roliga bilder i huvudet på vad det skulle kunna vara. Vad det innebär är att maten är levande på så sätt att den fortfarande har sina enzymer och vitaminer i behåll.
En kvinna vid namn Ann Wigmore, hon grundade Hippokrates Hälsoinstitut i Boston, kom till Sverige på slutet av 70-talet med sitt program om levande föda. Hon hävdade att enzymer och vitaminer förstörs vid cirka 40 grader, så levande föda är en helt vegetarisk kostform där all föda ska ätas rå, fermenterad(jäst) eller torkad. Den kostformen har hjälpt friska människor att må bättre och sjuka människor att bli friska. Är man intresserad av att läsa mer så finns boken "Levande föda" som Ann Wigmore har skrivit.
Att ändra kosthållning och följa inriktningen för levande föda fullt ut är en stor förändring för de flesta. Om det inte passar en men man i alla fall vill försöka få i sig det kroppen behöver så kan man välja ut delar, som jag har gjort.
"Living greens" är... (fortsättning imorgon)

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: