onsdag, oktober 27, 2010

Huden - "ta hand om den"

(fortsättning från förra veckan, "Huden - kollagen")
...Så slutligen i denna "hudmånad" skulle jag vilja slå ett slag för behandlingar och bra produkter.
Det finns oändligt mycket att välja på. Ett företag som har varit med länge och har ett stort antal produkter är Weleda. Deras ekologiska hudvårdsutbud vilar på nästan 90 års erfarenhet och kunskap om de verksamma ämnena som finns i naturen. En nykomling på området däremot är Emma Wiklund som har kommit med hudvårdsserien Emma S. Ny som den är så känner jag ingen som har provat den men hon har säkert en del att tillföra med sina många år i modebranschen och allt slitage på huden som det innebär.
Är man inne på att göra sina egna produkter så kanske Lisen Sundgrens nya bok "Lisens indiska spa" kan vara något. Dagens Nyheter hade en artikel söndagen 2 maj 2010, "Ge kroppen en nystart" som handlar om vad man kan behandla sig med men också hur man kan behandla sig. Den bygger på Lisen Sundgrens bok och själv säger hon i artikeln: "Den bästa hudvården är den som bara innehåller sånt man kan äta, och som man själv bereder hemma i köket."
Vill man istället prova någonting helt annat så tycker jag att man ska gå in på Hälsobutiken Herbamins sajt. Där finns beskrivningar på behandlingarna LPG, Cosmécanique, Powerlift Peeler och Lift6.
Nu en liten påminnelse inför månaden november. Till alla er som inte ska åka på någon solsemester inom den närmaste veckan. Tänk på att vi här i Sverige får i oss för lite D-vitamin från november till och med mars. Alternativ till solen kan vara kosttillskott av D-vitamin eller ljusterapi. Vill du läsa mer om D-vitamin så kan du gå in på mina blogginlägg "D-vitamin", "D-vitamin - sola rätt", "D-vitamin - hälsoeffekter" och "D-vitamin - bristgrupper".
Nästa vecka är det ny månad och nytt ämne!

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

MIKAELA sa...

Bra blogg du har! Jag går in regelbundet och läser ☺ Keep it up
Besök gärna även Min hemsida/blogg : http://passionforhalsa.se/
som handlar om hälsa, välbefinnande, personligutveckling m.m.

Lotta sa...

Tack för det! Vad roligt att du gillar min blogg.